Presentació del llibre "Historia de Gandia" de Jesús E. Alonso.

Gandia, 14 de desembre de 2010

Organitzen: Ajuntament de Gandia, La Xara i CEIC Alfons el Vell
Homenatge a la paraula, 2010
Junt a la portada del llibre editat, Juantxo Ribes, fotògraf i il·lustrador del llibre; José Mauel Orengo, alcalde de Gandia; Jesús E. Alonso, autor del llibre; Albert Vàzquez, col·laborador de l'edició i Enric Ferrer-Solivares, presentador de l'acte i membre del CEIC Alfons el Vell.

La presentació del llibre


El dia 14, a la Casa de Cultura de Gandia, s’ha presentat el llibre Historia de Gandía, de Jesús E. Alonso, amb fotografies de Juantxo Ribes i comentaris artístics d’Albert Vázquez. Editat per La Xara, de Simat de la Valldigna, l’obra ha comptat amb el suport d’algunes entitats, com l’Ajuntament de Gandia, el CEIC Alfons el Vell. L’acte, amb una considerable presència de públic, va ser conduït per Enric Ferrer Solivares, del Consell Executiu del CEIC, el qual també va fer la presentació del llibre, amb una intervenció que va ressaltar l’evolució històrica de la ciutat, des d’una perspectiva integradora de tots els elements que han anat fent la Gandia actual.


A continuació Jesús E. Alonso, l’autor de l’obra, a més d’agrair l’ajuda de persones i institucions, insistí en remarcar que la seua pretensió havia estat de fer una història no oficialista o especialment panegírica, sinó oberta a tota la complexa realitat social de la ciutat i a futures investigacions. Seguidament, Juantxo Ribes, autor de les fotografies que il·lustren el llibre, va fer una breu glossa del seu treball. L’alcalde de Gandia, José Manuel Orengo Pastor, tancà l’acte amb un parlament esperançat en el futur de la ciutat, en la seua personalitat diferenciada en el context valencià, tot invitant a totes les sensibilitats socials a treballar de forma conjunta per al bé de tots.


En totes les intervencions es va destacar que l’obra ompli un buit en la bibliografia sobre Gandia i que la seua versió castellana ajudarà a fer conèixer la seua història, a més de fer present que l’edició valenciana apareixerà en uns mesos.


Antoni Durà
Aspecte de la sala monents abans de l'inci de l'acte.
Feliu Formosa, Maria Josep Escrivà
A la primer a fila: Josep Barber i Arturo Torró, regidors de la ciutat; Eladi Mainar, editor; Ximo Vidal, membre del CEIC Alfons el Vell; i Toni Durà, director de Polítiques Culturals de l'Ajuntament de Gandia.
Públic assistent, Actes Alfons el Vell
El públic segueix atentament les intervencions.

Sinopsi del llibre

Ens trobem amb una síntesi de la Història de Gandia des de la seua fundació fins al final del segle XX. Podriem considerar-lo un privilegiat viatge en el temps, sempre al voltant de la ciutat valenciana que fou patrimoni i ducat real, llar d'Ausiàs March i Joanot Martorell, capital dels estats valencians dels Borja i els Osuna i, finalment, urbs dinàmica que s'erigí en cruïlla i nus de comunicacions de les Comarques Centrals Valencianes. Més recentment, Gandia ha aconseguit imprimir un segell propi, no només com a reclam turístic sinó, a més a més, com a referent en l'àmbit institucional, econòmic i cultural. La narració es complementa amb fotografies i descripcions de dotze dels elements monumentals més emblemàtics com són el Palau Ducal, la Casa Consistorial o l'Església Col·legial.

Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el Vell
Juantxo Ribes, junt a una de les seues fotografies per al llibre.
Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el Vell
Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el Vell
Entre els assistents, Alberto Peñín, arquitecte; Josep Piera, escriptor; Gabriel Garcia, director del CEIC Alfons el Vell; i els pares escolapis, Francesc Mulet i Vicent Garcia.
Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el Vell
L'alcalde de la ciutat, José Manuel Orengo, durant la seua intervenció.
Maria Josep Escrivà, Alfons el Vell
Detall del públic assistent.
Feliu Formosa, Teatre Serrano
Junt a l'autor del llibre, Jesús E. Alonso, l'alcade de la ciutat, José Manuel Orengo.
Públic assistent, Actes Alfons el Vell
Públic assistent, Actes Alfons el Vell
Imatge de la taula, amb Enric Ferrer, José Manuel Orengo, Jesús E. Alonso i Juantxo Ribes.
Públic assistent, Actes Alfons el Vell
Aplaudiments finals del públic, que omplí la sala.
< anterior
posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas


Podeu seguir les activitats del CEIC Alfons el Vell a la nostra web: anterior.alfonselvell.com

Podeu rebre notificacions puntuals mitjançant el nostres butlletins