Presentació del llibre: «Història de Gandia, segles XIII-XIX» de Jesús Eduard Alonso.
HISTÒRIA DE GANDIA
Portada del llibre. Editorial Riublanc.

Gandia, 12 de maig de 2011.

 

El passat dijous, 12 de maig, es presentà a la sala d'actes de la UNED-Gandia la versió valenciana del llibre de Jesús E. Alonso Història de Gandia. Segles XIII-XX, publicat en aquesta ocasió per l'editorial Riublanc, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia, el CEIC Alfons el Vell i l'IMAB. L'acte estava organitzat pel CEIC Alfons el Vell i el Centre de Formació de Persones Adultes Jaume I.

Intervingueren com a presentadors Enric Ferrer, que parlà de l'oportunitat de la publicació en un temps de canvis profunds en la ciutat, cosa que l'obliga a redissenyar el seu futur, però amb un bon coneixement del seu passat. A continuació, l'historiador Antoni Grau i Escrihuela glossà el contingut del llibre tot valorant-ne la importància: una síntesi de la història de Gandia des de la seua fundació fins a la darreria del segle XX en un viatge pel temps per la ciutat valenciana que fou ducat reial, bressol dels clàssics i estat dels Borja fins arribar en l'actualitat a ser una ciutat moderna, culta i amb personalitat disn el conjunt de les Comarques Centrals Valencianes.

L'autor, en un emotiu discurs, agraí la col.laboració en l'apartat fotogràfic de Juantxo Ribes, la d'Albert Vàquez en les descripcions monumentals, la de l'editorial i les institucions col.laboradores i la del públic assistent, que omplia la sala.

 

 

Josep Alandete
Entrevista televisiva a l'autor.
Gabriel Garcia Frasquet

Enric Ferrer Solivares i Antoni Grau Escrihuela, presentadors.

 

Josep Alandete
Gabriel Garcia Frasquet
Entre els assistents, Josep Miquel Moya, regidor de l'Ajuntament de Gandia, Gisela Sendra i Josep Morant (foto esquerre); i Gabriel Garcia (director CEIC), Bernat Martí, Salvador Caudeli i Josep Carles Casimiro (foto dreta).
Dolçainers de la Safor
La taula, moments abans del començament de l'acte: Jesús E. Alonso, autor; i Enric Ferrer Solivares i Antoni Grau Escrihuela, presentadors i representants de les institucions convocants: CEIC Alfons el Vell i EPA Jaume I.
Dolçainers de la Safor
Aspecte general de la sala.
Ximo Vidal i Maria Josep Escrivà

La paradeta de llibres esperant els lectors.

Eudald González i Gabriel Garcia Frasquet

Part del públic assistent a l'acte.

 

Dolçainers de la Safor
Un moment de l'acte.

 


< anterior
posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas


Podeu seguir les activitats del CEIC Alfons el Vell a la nostra web: anterior.alfonselvell.com

Podeu rebre notificacions puntuals mitjançant el nostres butlletins