Presentació del llibre «'Per guardar la vila'. Muralla i defensa a la costa valenciana. Gandia segles XIII-XVI», de Vicent Olaso.

Gandia, 3 de novembre de 2011 · Organitza: CEIC Alfons el Vell

Conferència Vicent Olaso, arxivr d'Oliva

 


Revista de la Safor
El públic accedint a la sala.
Revista de la Safor
L'autor conversa amb els assistents a l'acte.
Revista de la Safor
Vista general de la sala durant l'intervenció de Vicent Olaso.

El passat 3 de novembre es presentà a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós l'obra de Vicent Olaso "Per guardar la vila". Muralla i defensa a la costa valenciana. (Gandia, segles XIII-XVI), un estudi becat i ara editat pel CEIC Alfons el Vell dins la col.lecció Quaderns Comarcals.


Obrí l'acte Santiago La Parra en representació de la institució editora. A continuació, el professor medievalista Ferran Garcia-Oliver explicà la importància de les muralles des de diferents aspectes: tècnic, militar, econòmic, social, polític, jurídic, simbòlic i ideològic. Després dedicà elogis al llibre i a l'autor, a qui considerà la persona més adequada per a dur-lo a terme per les seues nombroses publicacions sobre la Gandia medieval. Si bé li recomanà que s'animara a continuar l'estudi fins a l'any 1881 en què Gandia enderrocà les muralles emparant-se en les idees de progrés i modernitat. Seguidament Vicent Olaso explicà les motivacions que el dugueren a escriure el llibre i agraí la seua confiança als editors i l'assistència al nombrós públic.


Finalment els assistents encetaren un interessant intercanvi de preguntes i opinions que resultà molt enriquidor. Un veritable debat molt participatiu a propòsit del llibre i del tema que estudiava.


Vicent Olaso
Intervenció de Vicent Olaso.
Vicent Olaso
Detall dels assistents.

 


Revista de la Safor
Vicent Olaso (autor), Santiago La Parra (CEIC) i Ferran Garcia-Oliver (presentador).
Revista de la Safor
El públic aplaudeix les intervencions. A primera fila el regidor Toni Gomar (segon per l'esquerre), Gabriel Garcia (director del CEIC), Vicent Gregori (regidor de Cultura) i Enric Ferrer (membre del CEIC). A segona fila, en primer terme, Christelle Enguix.
< anterior
posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Composició: Pau Lagunas