Vídeo promocional del XVII Homenatge a la Paraula
“ENTRE SOL I TEMPESTES... ¡QUE NO PARE LA PLUJA!"

 

Vídeo promocional del Mapa Naturalista de la Safor

 


75

Instituts i batxillers. La renovació pedagògica valenciana al segle XX. VI JORNADES D'HISTÒRIA DE L'EDUCACIÓ VALENCIANA

AA.DD.

EN PREMSA

Rolex Replica Watches

Les actes de les VI Jornades d’Història de l’Educació Valenciana aborden el tema de l’ensenyament secundari des del monopoli burgés que dissenyava el Pla Pidal (1845) fins a la universalització democràtica actual. I ho fan subdivides en tres seccions: una primera, que en tracta l’origen i el desplegament al segle XIX; una segona, que se centra en el procés d’expansió al llarg del segle xx; i una tercera, dedicada a testimonis i experiències narrades en primera persona.
El llibre combina el panorama general de l’educació secundària amb l’enfocament puntual sobre els seus aspectes més rellevants, la investigació amb el testimoni, la qualitat amb l’interés i la història amb la reflexió actual com correspon a una obra que constituirà un punt de referència en el seu àmbit d’estudi. Tag Heuer Replica Watches.


2013. Edició rustica pàgines. ISBN: . Preu: 12 €
74

La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València

Juan Francisco Pardo Molero

En un segle de guerres, revoltes i perill a la costa com va ser el xvi al País Valencià, les obligacions d’autodefensa de les localitats i dels senyorius tingueren una enorme rellevància. L’estat d’Oliva, és a dir la vila d’eixe nom i el senyoriu comtal, hagué d’assumir la necessitat de defensar el seu territori, bastir muralles adequades a les tècniques militars de l’època, formar un arsenal i mantenir ensinistrada la seua població. Una població que, mitjantçant el servei d’host i milícia, no només renovava els lligams de fidelitat amb el seu senyor i la Monarquia, Rolex Replica Watches sinó que reafirmava els seus drets de participació en la vida local. Aquest llibre tracta d’eixa història, en la qual es barregen la guerra, la defensa, la política i la identitat.  


2011. Edició rustica 180 pàgines. ISBN: 978-84-96839-40-3. Preu: 12 €
73

El Patrimoni historicoeducatiu valencia

AA.DD.

V JORNADES D'HISTÒRIA DE L'EDUCACIÓ VALENCIANA

El llibre aborda el tema del patrimoni historicoeducatiu valencià com un instrument important per al coneixement i la reconstrucció de les pràctiques escolars i per a la Swiss Made Replica Watches interpretació de la relació entre l’escola i la societat al llarg del temps. Un patrimoni amplíssim, tant de caràcter material com immaterial, que, malgrat la seua humilitat, resulta ben valuós per a l’investigador com un recurs complementari per a l’anàlisi i la comprensió de la vida escolar. I que, d’altra banda, també és molt apreciat per la ciutadania perquè es lliga íntimament a les seues vivències infantils.
En conseqüència, després d’exposar l’estat de la qüestió, s’hi remarca la necessitat de recuperar-lo, per a la qual cosa s’hi elaboren propostes i s’hi reclamen iniciatives, IWC Replica Watches tant institucionals com ciutadanes, que alliberen el patrimoni escolar de la incúria i el posen al servei de la societat.


2011. Edició rustica 312 pàgines. ISBN: 978-84-96839-39-7. Preu: 12 €
72

Lluita pel control de l'educació valenciana al segle XVIII. Jesuïtes, escolapis i il·lustrats

Vicente León Navarro

 

El coneixement i l’afany de saber van units a la voluntat dels homes de penetrar i descobrir els misteris més pregons, d’esborrar la ignorància i crear una societat més lliure i feliç. Tanmateix, van ser controlats pels qui exercien e lOmega Replica Watches poder, els quals, per motius polítics, econòmics o religiosos, en restringiren els beneficis en favor d’uns grups socials reduïts. La lluita per ampliar el dret al saber ha estat present en cada segle amb resultats ben diversos. Aquest llibre pretén mostrar una visió succinta de les diferents òptiques que mantingueren jesuïtes, escolapis i il·lustrats sobre l’educació i el seu desenvolupament. I no tan sols sobre el procés d’instrucció escolar, sinó també sobre la cosmovisió que cada grup representava a escala general i particular, com podia observar-se a la ciutat de València, on els uns i els altres pugnaven pel control educatiu. O a Gandia, on els jesuïtes n’exercien el monopoli. World famous for sale with cheap price, it's wonderful.


2010. Edició rustica 312 pàgines. ISBN: 978-84-96839-38-0. Preu: 15 €
71

Final de viatge. Memòries d'un gandià: amics, coneguts i saludats

Gonçal Castelló

Presentem les memòries de Gonçal Castelló, inèdites fins a l’actualitat.
Castelló afirmava: «Vaig ser escriptor fonamentalment per les circumstàncies dels anys dramàtics que vaig viure. (…)  Jo havia de ser com un memorialista que donés fe del drama passat al País Valencià. Per això cal recuperar la memòria històrica. (…) “Un poble que oblida el seu passat immediat està condemnat a reviure’l”. Certament això és el que va ocórrer en la pregonada transició cap a la democràcia. Molts fets i situacions varen ser conscientment ocultats. Es va fer córrer un teló per tapar-los, i crec que els meus llibres, potser demà, serviran per a allò que varen ser creats. Així ho espere!» Learn more Omega Replica Watches please view our website.

Edició a cura d'Àngel Velasco


2010. Edició rustica 600 pàgines. ISBN: 978-84-96839-34-2. Preu: 18 €
70

La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia

Juan Vicente Marsilla. (En premsa. Disponible tardor 2010)

“La Taula del Senyor Duc” tracta d’escodrinyar com per una finestreta l’interior del palau d’una de les famílies més importants del nostre passat medieval: la dels ducs reials de Gandia, analitzant especialment tot allò relatiu a la seua alimentació i la dels seus seguicis. Des de l’estudi  dels servidors encarregats d’assegurar l’abastiment i de servir els banquets, a la valoració dels distints menjars i condiments en la seua dieta, passant per les refinades formes de preparar els aliments o de comportar-se a taula, tot ens ajuda a comprendre aquelles “màquines de consumir” que eren les corts senyorials de la Baixa Edat Mitjana, i demostra la complexitat i la Omega Replica Watches  importància d’una època que va marcar els comportaments posteriors de la nostra societat, donant origen a conceptes tan actuals com són “gastronomia”, “moda”, “luxe” o “etiqueta”.


2010. Edició rustica 228 pàgines. ISBN: 978-84-96839-33-5. Preu: 12 €
69

Gandia i el seu port, març de 1939. El penúltim acte de la Segona República.

E. Mainar, J.M. Santacreu, R. Llopis

 

El llibre estudia les últimes setmanes de guerra a Gandia i, sobretot, l’episodi que marcaria un dels darrers capítols de la Segona República espanyola, la fugida o embarcament del Consejo Nacional de Defensa, que poques setmanes abans s’havia fet càrrec del control del que restava de territori Omega Replica Watches  republicà. És un dels fets que marquen el final de la Guerra Civil espanyola i que encara és molt desconegut.


2010. Edició rustica pàgines. ISBN: 978-84-96839-32-8. Preu: 12 €
68

A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor.

Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera.

La Safor és mar i platja, món rural i centre comercial, festes i gastronomia, els grans clàssics del segle XV i la família Borja, però també muntanyes, valls, rius, boscos, barrancs, fonts, marjals, vies verdes, castells, monestirs, aqüeductes, coves i avencs, amb un nexe comú: una xarxa de sendes de muntanya i de pistes forestals que demanen ser explorades i que ens conduiran a tota mena de tresors naturals que desitjarem revisitar sovint, perquè ens esperen i els tenim colpidorament props, a un tir de pedra Omega Replica Watches for sale.


2010. Edició rustica 403 pàgines. ISBN: 978-84-96839-30-4. Preu: 15 €
67

Els bolets de la Safor i zones limítrofes

Santiago Garcia Català

Amb aquesta obra es pretén abordar el coneixement dels bolets que creixen als nostres ecosistemes.Rolex Replica Watches El lector hi trobarà la informació per a identificar les principals espècies que es poden recol·lectar durant les eixides pels paratges de la Safor i els seus voltants.


2010. Edició rustica 220 pàgines. ISBN: 978-84-96839-28. Preu: 12 €
66

Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià.

Josep Lluís Barona et al. Ximo Guillem-Llobat i Gabriel Garcia Frasquet (eds.)

El llibre és un homenatge a la figura del metge i etnobotànic Joan Pellicer, que tantes aportacions realitzà sobre aquestos temes.

Salut, alimentació i medi Rolex Replica Watches rural constitueixen els tres eixos del llibre on arxivers, metges i etnobotànics, amb les seues ponències (Josep L. Barona, Enrique Perdiguero, Ximo Guillem-Jesús Alonso i Josep Bernabeu) i comunicacions, analitzen les interaccions que s'hi produeixen, tot mostrant un especial interés  en la diversitat de pràctiques  i coneixements  alimentaris i sanitaris que han coexistit, i coexisteixen, en el nostre medi rural.

Fitxa del llibre

 


2009. Edició rustica 352 pàgines. ISBN: 978-84-96839-27-4. Preu: 12 €


Pàgina 1 de 8 següent >
Àlbum gràficÀlbum gràfic
Subscripcions del CEIC Alfons el VellSubscripcions

Novetats editorials

Anuari del CEIC Alfons el Vell, número 5

Quadern Comarcal núm. 28. Salvador García García Panxa Verda: mestre i guitarrista.

 


 

 

Edicions de lliure accés

Alfons

Alfons el Vell, Duc Reial de Gandia (1342-1372)

corona borgiana
Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc (1510-1412)

 


localització CEIC Alfons el Vell