Vídeo promocional del XVII Homenatge a la Paraula
“ENTRE SOL I TEMPESTES... ¡QUE NO PARE LA PLUJA!"

 

Vídeo promocional del Mapa Naturalista de la Safor

 


Sèrie minor
7

Les rondalles valencianes

Josep Bataller Calderon

El present treball consta de dues parts. En la primera es ressenyen les publicacions que contenen rondalles valencianes. La segona part tracta de diverses qüestions referents a la nostra rondallística: un balanç de la recerca, una mostra dels arguments més publicats, les formes de publicació, la introducció de la rondalla en l'àmbit escolar, la influència de les rondalles en la creació lèxica, fraseològica i també literària, la localització toponímica dels arguments, la interpretació realista de certs relats, les rimes internes i el vers en les rondalles, les fórmules inicials i finals i altres classes de fórmules. Les rondalles valencianes és la primera obra que aborda el conjunt de la rondallística valenciana.


1999. Edició rustica 316 pàgines. ISBN: 84-86927-34-x. Preu: 8.7 €
6

De Josep Rausell a Pep Mosca

AADD

Aquest llibre reuneix diverses aproximacions a la figura del periodista, literat, crític d’art i pedagog, Josep Rausell, membre important de la intel·lectualitat saforenca, signades per Joan M. Monjo, Joan Climent, Ignasi Mora, Anna Costa i Gabriel Garcia. Al mateix temps el volum inclou una antologia de la producció de Rausell: passatges de la novel·la La guerra comenca ara, el conte El canó, col·laboracions periodístiques i l'obra teatral inèdita El cigarret.


1997. Edició rustica 216 pàgines. ISBN: 84-86927-21-8. Preu: 7 €
5

Informe sociològic de les Comarques Centrals Valencianes

Rafael L. Ninyoles

Aquest llibre té la intenció de divulgar els resultats més rellevants de l'enquesta sobre la societat de les Comarques Centrals Valencianes que va dirigir el sociòleg Rafael L. Ninyoles per al CEIC Alfons el Vell. L'estudi aborda les següents qüestions: sentiment de pertinença, distància i comunitat d'interessos socials, els problemes, el sistema de valors i les actituds socials, idees i referents de la modernització, les representacions col·lectives, l'associacionisme, la situació social de la llengua, l'oci i el temps lliure.


1996. Edició rustica 138 pàgines. ISBN: 84-86927-20X. Preu: 7 €
3

Miscel·lània F. G. Perles

AADD

Aquest volum recull els articles de destacats especialistes saforencs sobre els diversos temes que conreà en vida Felip G. Perles Martí a la memòria del qual el CEIC Alfons el Vell i l'Ajuntament de Gandia dediquen a aquesta miscel·lània. Així el lector hi trobarà treballs sobre toponímia, heràldica, art, història de la religió, biografies d’erudits, premsa comarcal, aproximació als clàssics valencians del segle xv, i reflexions sobre els camps de l'ensenyament, la biblioteconomia i el rumb actual i futur de la societat valenciana.


1996. Edició rustica 232 pàgines. ISBN: 84-86927-19-6. Preu: 7.25 €
2

El nom de Vilallonga de la Safor.

Joaquim Joan Cabanilles

El nom correcte en valencià del poble saforenc de Vilallonga mai no havia ocasionat problemes. Tanmateix ara els hi ha, i són producte, encara, de l'onada de confusió que ha afectat els valencians en els últims temps amb el propòsit de frenar tota presa de consciència col·lectiva. El nom de Vilallonga de la Safor, Audemars Piguet Replica Watches en la seua concreció, és un estudi de oponomàstica, amb què s'ha volgut aportar llum i aclariments per donar suport a un procés desitjable de normalització lingüística.


1996. Edició rustica 166 pàgines. ISBN: 84-86927-18+8. Preu: 7.25 €
1

Un negoci de famílies: els Trènor i els Vallier

Anaclet Pons i Just Serna

Aquest text recrea la vida d'uns pocs éssers que esdevingueren figures centrals a la Safor del segle xix. Parlem dels Trènor i els Vallier, comerciants i propietaris, hisendats i fabricants, polítics i mediadors... Parlem de dues famílies extenses arrelades entre València i Gandia.


1996. Edició rustica 214 pàgines. ISBN: 84-86927-17-X. Preu: 7.5 €


Pàgina 1 de 1
Àlbum gràficÀlbum gràfic
Subscripcions del CEIC Alfons el VellSubscripcions

Novetats editorials

Anuari del CEIC Alfons el Vell, número 5

Quadern Comarcal núm. 28. Salvador García García Panxa Verda: mestre i guitarrista.

 


 

 

Edicions de lliure accés

Alfons

Alfons el Vell, Duc Reial de Gandia (1342-1372)

corona borgiana
Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc (1510-1412)

 


localització CEIC Alfons el Vell