Vídeo promocional del XVII Homenatge a la Paraula
“ENTRE SOL I TEMPESTES... ¡QUE NO PARE LA PLUJA!"

 

Vídeo promocional del Mapa Naturalista de la Safor

 


Quaderns Comarcals
26

Lletra a sa filla Joana

Rosanna Cantavella

Amb motiu del VI Centenari de la Mort d'Alfons el Vell, duc reial de Gandia, la institució que s'honora a dur el seu nom ha publicat La lletra a sa filla Joana, de càstig e de Swiss Audemars Piguet Replica Watches bons nodriments que el mateix duc va escriure a la seua filla amb bons consells quan se n'havia de separar perquè la maridava. L'edició i la glossa del text han estat a càrrec de la professora Rosanna Cantavella, especialista en la literatura medieval i concretament en aquest tipus de textos relatius a l'educació femenina. És un bon homenatge a una de les figures més destacades de la Corona d'Aragó, que creà a Gandia una cort literària que possibilità l'eclosió dels nostres grans escriptors clàssics. Watches Website: Hermes Birkin Replica Handbags and other watches you will like.


2012. Edició rustica pàgines. ISBN: . Preu: 10 €
25

L'ermita de Santa Anna

Miguel Vercher Navarro

Aproximació polièdrica  a l’ermita de Santa Anna, antiga patrona dels  gandians: l’arquitectura de l’edifici, la rica ceràmica interior, les imatges i els objectes litúrgics, les tradicions que s’hi vinculen i l’actual aportació cultural de l’ermita amb el seu arxiu i la seua biblioteca. Anyway, our MontBlanc Replica Watches. sale very big.


2010. Edició rustica 60 pàgines. ISBN: 978-84-96839-42-7. Preu: 10 €
24

«Per guardar la vila». La muralla de Gandia, segles XIII-XVI

Vicent Olaso

Entre el segle XIII i Audemars Piguet Replica Watches el segle XVI, entre Jaume I i l’inici de la decadència dels Borja, la muralla de Gandia creix al mateix ritme que la vila. Primer, tanca un petit espai acotat entre el palau i l’església. Més endavant, avança cap al nord i cap a l’est per incloure el carrer Major i els vials que hi desemboquen. Això no serà prou, i a mitjans del cinc-cents Francesc de Borja haurà de cloure una vilanova desprotegida durant segle i mig.

Si Gandia en té, de muralla Bell & Ross Replica pròpiament dita, és perquè ha estat destinada des del primer moment a ser el centre econòmic de la seua àrea d’influència. Els murs acullen -protegeixen- un mercat i uns mercaders, notaris i homes d’església, cavallers i ducs, els tentacles dels quals s’estenen a les rodalies, de Xeraco a Piles, de Beniopa al Real. La muralla identifica i delimita la ciutat, i és el símbol de la jurisdicció feudal, del domini del seu senyor, a qui corresponen les constants despeses de la construcció i del manteniment, que malda per repartir amb els subordinats http://www.2ty.in/16nc4.

I la muralla serveix també per a la defensa militar de la vila, però no per si sola, sinó acompanyada de la guàrdia de la mar, de les rondes nocturnes o de la dotació d’un armament com cal. Tot plegat, muralla i vila es fonen com un cinturó que manté lligat un cos que es contrau i s’expandeix al ritme dels cicles econòmics i demogràfics i dels esdeveniments ocorreguts més enllà de la fita marcada per torres i portals. Replica Watches For Successful Man.


2011. Edició rustica 140 pàgines. ISBN: 978-84-96839-43-4. Preu: 10 €
23

Guia heràldica del Palau Ducal de Gandia

José Segundo Miguel López

 

Sobre els Borja, se n’ha escrit profusament dels orígens, la història i, fins i tot, la genealogia, però n’hi havia un tema inèdit, en el qual, fins ara, ningú no havia reparat:Omega Replica Watches una obra sobre l’heràldica del Palau dels ducs de Gandia. Amb aquest llibre es pretén corregir part d'aqueixa mancança, des d’una perspectiva diferent i amb abundant material gràfic.


2010. Edició rustica 96 pàgines. ISBN: 978-84-96839-31-1. Preu: 10 €
22

El Tio de la Porra

Josep Joan Coll Fornés

Gandia té una fira antiga que ha travessat els segles i es reinventa de cara al futur tot combinant tradició i modernitat. Un dels elements més significatius el constitueixen el Tio de la Porra i la seua banda de tambors, Rolex Replica Watches que anuncien la festa i trauen els xiquets de les escoles amb el seu esperat i feliç rebombori capaç de transmutar, per un dia, la disciplina escolar en la seua antítesi més joiosa.


2009. Edició rustica 144 pàgines. ISBN: 978-84-96839-19-9. Preu: 10 €
21

10 anys de Premi Iaraní

AA.DD.

El Premi Iaraní ha guardonat durant 10 anys el millor article dels llibrets de falla de la Safor.breitling replica watch Ara el CEIC Alfons el Vell recull en un volum tots els textos premiats amb pròlegs de Pasqual Molina i Gil-Manuel Hernández que ressalten la importància del Premi en la millora de la qualitat literària d’uns llibrets que s’han convertit en un referent per a la globalitat del món faller.

Reportatge gràfic:::presentació del llibre


2009. Edició rustica 94 pàgines. ISBN: 978-84-96839-17-5. Preu: 6 €
20

Processos de canvi sociolingüístic a Gandia i la Safor

Josep Alandete

L'autor hi reflexiona, des del punt de vista d'observador participant, sobre els canvis experimentats en la llengua d'ús familiar dels gandians des dels 50 fins a l'actualitat i destaca el paper que els saforencs amb lleialtat activa han tingut en la revernacularització del valencià entre nosaltres.breitling replica watch L'estudi consta de dues parts. En la primera es desplega una visió diacrònica on s'analitzen les fites més decisives d'eixos processos. En la segona part, s'incorpora un annex on s'analitzen alguns testimonis escrits de principis del 70, s'interpreten dades d'una recerca sobre la població escolar realitzada el 1978 i del padró municipal d'habitants del 86; per finalitzar, l'autor analitza el paper que l'escola ha tingut en l'esdevenir del procés i es fa una xicoteta mostra sobre l'ús del valencià a hores d'ara en alguns àmbits d'ús formals.

Àudio::presentació del llibre


2008. Edició rustica pàgines. ISBN: 978-84-96839-16-8. Preu: 6 €
19

Al-azraq. Visir i senyor d'Alcalà de Gallinera

José Lull

Biografia del cabdill musulmà que fou el més aferrissat adversari de Jaume I en el seu avanç cap a les terres del sud, escrita per l'historiador José Lull,breitling replica watch expert coneixedor dels castells de la Marina, que il·lustra amb belles fotografies.

Crítica a Espai del llibre.


2008. Edició rustica 120 pàgines. ISBN: 978-84-96839-15-1. Preu: 10 €
18

I entràrem a la vall de Bairén. Jaume I i el Llibre dels Fets

Vicent Olaso Cendra

L'any 2008 es complia el huité centenari del naixement de Jaume I. Per tal de commemorar-lo, el CEIC Alfons el Vell ha editat dos llibres de caràcter divulgatiu: I entràrem en la Vall de Bairén, que reprodueix els capítols del Llibre dels Fets que narren la conquista del castell de Bairén i de les terres saforenques,breitling replica watch amb una introducció del medievalista Vicent Olaso sobre la figura del rei i dibuixos il·lustratius de Joan Costa; i Al-Azraq, visir i senyor de la Vall d'Alcalà de Gallinera, de José Lull.

Crítica a Espai del llibre


2008. Edició rustica 56 pàgines. ISBN: 978-84-96839-11-3. Preu: 6 €
17

Josep Rausell, escriptor i periodista

AADD

Josep Rausell Malonda va ser un personatge de considerable importància sociocultural a la comarca de la Safor com a narrador i periodista, un home pont entre la seua generació i la joventut que demanava pas en un context transformador en què s'albiraven les llibertats democràtiques. El quadern recull escrits d'escriptors i amics que aborden diferents aspectes de la seua personalitat.


2006. Edició rustica 32 pàgines. ISBN: 84-86927-97-8. Preu: 6 €
16

L'enfit: una malaltia de la medicina popular

J.L. Fresquet, F. Devesa, J. Pellicer i R. Campos

Estudi de l'enfit en el context de la medicina popular, el seu ritual màgic, les plantes digestives que el sanen i la seua consideració social, tant a la nostra terra com a Iberoamèrica.

best replica watches


2006. Edició rustica 48 pàgines. ISBN: 84-86927-93-5. Preu: 6 €
15

Valencià a l'escola. Memòria i testimoni

Mª Carmen Agulló

Recorregut ben documentat i il·lustrat sobre les diverses etapes del llarg procés d'incorporació del valencià a l'escola que s'enceta amb els precursors del segle XVIII i acaba després de la promulgació de la Llei d'Ús i Ensenyament.


2005. Edició rustica 48 pàgines. ISBN: 84-86927-87-0. Preu: 4 €
14

Especulació urbana, territori i model econòmic

Consell Executiu del CEIC Alfons el Vell

Reflexió sobre la voracitat del sector de la construcció sobre la totalitat del territori valencià i la seua vocació d'hegemonia econòmica que ens aboca a un futur insostenible.


2005. Edició rustica 24 pàgines. ISBN: 84-86927-85-4. Preu: 2 €
13

Joan Climent, poeta i ciutadà

Gabriel García Frasquet

Perfil literari i humà de Joan Climent, poeta destacat, pont entre generacions i figura clau de la cultura a Gandia al llarg de més de mig segle.


2005. Edició rustica 32 pàgines. ISBN: 84-86927-83-8. Preu: 2 €
12

Informe del CEIC Alfons el Vell sobre el valencià al Consell Valencià de Cultura

Consell Executiu del CEIC Alfons el Vell

Informe aprovat el desembre de 1997 pel Consell Executiu per tal de presentar-lo davant el Consell Valencià de Cultura. S'edita al cap del temps per tal de donar a conéixer la postura del Centre en un moment en què la polèmica sobre la denominació de l'idioma revifa.


2004. Edició rustica pàgines. ISBN: no. Preu: 0 €
11

Característiques i perfil geogràfic de l'estrongiloidiasi en l'àrea 11 de la Comunitat Valenciana

David Rodríguez Calabuig, coordinador

Investigació clínica arrelada al medi d'un procés de tipus parasitari que forma part de les malalties dels aiguamolls valencians.


. Edició rustica 40 pàgines. ISBN: no. Preu: 3 €
10

Gonçal Castelló: Els dies i la memòria

Joan M. Monjo

Ressenya biogràfica i homenatge pòstum a la figura de Gonçal Castelló, recentment desaparegut. Amb una narració autobiogràfica, l'autor ens endinsa en la trajectòria vital d'aquest "homenot" per moments clau, tant en la seua trajectòria personal com dels esdeveniments de la nostra història recent.


2003. Edició rustica 20 pàgines. ISBN: no. Preu: 1.15 €
09

La recuperació dels espais públics: el cas de la plaça del Prat de Gandia

AADD

El debat de la plaça del Prat obliga a reflexionar sobre el conjunt de la ciutat, els nous centres periurbans i el creixement urbà dispers que desfan la trama social econòmica i humana de Gandia. Planteja la sostenibilitat econòmica i ecològica del model i la cohesió dels diversos barris i les seues possibilitats futures d'esdevenir nous centres actius. Text aprovat pel Consell Executiu del CEIC Alfons el Vell.


. Edició rustica 24 pàgines. ISBN: . Preu: 1.15 €
08

Les Comarques Centrals a debat

AADD

Aquesta és la primera publicació sobre les Comarques Centrals Valencianes: la transcripció del debat organitzat pel CEIC Alfons el Vell a l'ajuntament de Gandia, el 3 d'abril de 1992, on es va posar de manifest la gran sensibilitat i l’interès que el projecte suscità entre els responsables polítics de les ciutats capçaleres de comarca.


1993. Edició rustica 40 pàgines. ISBN: . Preu: 1.15 €
07

A la Safor, en valencià. Bases programàtiques per a la normalització lingüística

Toni Mollà

Introducció a cura de Néstor Novell. Document aprovat en sessió de treball en la qual participaren Toni Mollà, Gabriel Garcia Frasquet, Isidor Marí, Vicent Pitarch i Ernest Querol. Document que pretén posar les bases per a la normalització lingüística a la Safor per eixamplar-se a tots els àmbits que fan realitat l'ús normal de la llengua.


1993. Edició rustica 40 pàgines. ISBN: no. Preu: 1.15 €
06

Ressenya biogràfica de Gabriel Ciscar i Ciscar

Antoni Joan Serralta

Aproximació biogràfica a una de les figures més importants de l'estat espanyol entre les acaballes de la Il·lustració i el començament del Romanticisme per la seua activitat social i coneixements científics. Tag Heuer Replica Watches


1987. Edició rustica 16 pàgines. ISBN: no. Preu: 1.15 €
05

De cuina saforenca

Joan Iborra

Una aportació de l'autor a la bibliografia culinària comarcal on es parla de la història d'alguns productes i menjars, i també de com la nostra cuina està inserida dins la cuina valenciana general.


1987. Edició rustica 24 pàgines. ISBN: no. Preu: 1.15 €
04

Un casament a Potries

Gaietà Salelles. Edició a cura de Gabriel G. Frasquet

Edició d'una peça teatral inèdita de Gaietà Salelles. Al pròleg es comenten tant la biografia de l'autor com les característiques de l'obra. Tag Heuer Replica Watches


1986. Edició rustica 28 pàgines. ISBN: no. Preu: 1.15 €
03

L'entrada a la CEE: repercussions per a la indústria de la Safor

Andreu Moratal

Aproximació a les conseqüències econòmiques provocades per la integració a la CEE. L'anàlisi s'hi realitza tractat tant en general com per subsectors.


1986. Edició rustica 20 pàgines. ISBN: no. Preu: 1.15 €
02

Castells de la Safor

Joan Pellicer Bataller

Recorregut gairebé turísticocultural pels nostres castells saforencs, en una mena de diari de ruta.


1986. Edició rustica 20 pàgines. ISBN: no. Preu: 1.15 €
01

Esbós geogràfic de la Safor

Vicenç Mª Roselló i Jeroni Banyuls

És una introducció als aspectes físics i humans saforencs des del punt de vista geogràfic i econòmic amb proliferació de gràfics i esquemes detalladors.


1986. Edició rustica 20 pàgines. ISBN: no. Preu: 1.15 €


Pàgina 1 de 3 següent >
Àlbum gràficÀlbum gràfic
Subscripcions del CEIC Alfons el VellSubscripcions

Novetats editorials

Anuari del CEIC Alfons el Vell, número 5

Quadern Comarcal núm. 28. Salvador García García Panxa Verda: mestre i guitarrista.

 


 

 

Edicions de lliure accés

Alfons

Alfons el Vell, Duc Reial de Gandia (1342-1372)

corona borgiana
Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc (1510-1412)

 


localització CEIC Alfons el Vell