Vídeo promocional del XVII Homenatge a la Paraula
“ENTRE SOL I TEMPESTES... ¡QUE NO PARE LA PLUJA!"

 

Vídeo promocional del Mapa Naturalista de la Safor

 


Canviar l'escola

Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià

Salut, alimentació i medi  rural constitueixen els tres eixos del llibre on arxivers, metges i etnobotànics, amb les seues ponències (Josep L. Barona, Enrique Perdiguero, Ximo Guillem-Jesús Alonso i Josep Bernabeu) i comunicacions, analitzen les interaccions que s'hi produeixen, tot mostrant un especial interés  en la diversitat de pràctiques  i coneixements  alimentaris i sanitaris que han coexistit, i coexisteixen, en el nostre medi rural.


El llibre és un homenatge a la figura del metge i etnobotànic Joan Pellicer, que tantes aportacions realitzà sobre aquestos temes.

L'última part del llibre  se centra precisament en la seua vida i obra. El lector hi trobarà la seua important contribució a l'etnobotància, la seua vindicació dels paisatges naturals  i el seu extraordinari treball divulgatiu. I també la seua relació amb la medicina oficial i la seua postura a favor d'una medicina integradora. El llibre es tanca amb una semblança biobibliogràfica de l'homenatjat, que ens l'apropa com a persona: l'esperit que l'animava, els seus mètodes de treball, els ponts que bastí entre natura i cultura, i els seus llibres, que tant han contribuït a conéixer-les i estimar-les.


Ximo Guillem-Llobat i Gabriel Garcia Frasquet, editors

Reportatge de la presentació del llibre


AV66

Àlbum gràficÀlbum gràfic
Subscripcions del CEIC Alfons el VellSubscripcions

Novetats editorials

Anuari del CEIC Alfons el Vell, número 5

Quadern Comarcal núm. 28. Salvador García García Panxa Verda: mestre i guitarrista.

 


 

 

Edicions de lliure accés

Alfons

Alfons el Vell, Duc Reial de Gandia (1342-1372)

corona borgiana
Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc (1510-1412)

 


localització CEIC Alfons el Vell