Vídeo promocional del XVII Homenatge a la Paraula
“ENTRE SOL I TEMPESTES... ¡QUE NO PARE LA PLUJA!"

 

Vídeo promocional del Mapa Naturalista de la Safor

 


Disponible l'audio i les imatges de suport de la conferència de Jaume Castillo: «Alfons el Vell i Gandia», del passat dia 2 de febrer.[20.2.12]

Enguany es commemora el VI Centenari de la mort del Duc Alfons el Vell. Amb aquest motiu la nostra institució ha organitzat diverses activitats, entre elles una conferència a càrrec de l'historiador  Jaume Castillo, intitolada «Alfons el Vell i Gandia» .

1:1 aaa+ swissHublot Replica watches.

 

En aquesta pàgina podeu veure el reportatge complet de la conferència, escoltar l'audio i veure les imatges de suport:

«Alfons el Vell i Gandia»

Dins els actes organitzats pel CEIC Alfons el Vell per commemorar el VI Centenari de la mort d'Alfons el Vell, el professor Jaume Castillo impartí el passat 2 de febrer a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós la conferència titulada "Alfons el Vell i Gandia".


Obrí l'acte en nom de la institució el professor Santiago La Parra, que presentà el conferenciant com el millor biògraf del personatge tot destacant dues de les seues publicacions editades pel Centre: Alfons el Vell, duc reial de Gandia i Els conflictes de l'aigua a la Safor medieval.


Continuà dient que aquest acte, juntament amb la recent publicació de la Carta a sa filla Joana, del mateix Alfons el Vell, amb edició de Rosanna Cantavella, constitueixen un bon començament d'una programació condicionada per la precarietat pressupostària i pel procés de renovació estatutari en què està immersa la institució.
Jaume Castillo inicià la seua exposició contextualitzant el personatge i el seu llinatge, sempre lligat als reis de la Corona d'Aragó, a la qual arribà a ser candidat, i explicant el gran poder territorial que arribà a posseir. En conseqüència el definí com una figura polièdrica difícilment abastable pels historiadors.
Així mateix narrà alguns episodis de la seua biografia familiar com les difícils relacions amb el seu fill Alfons el Jove, que estigué vint anys com a ostatge en poder dels anglesos perquè el seu pare no podia atendre al rescat demanat, i amb la seua esposa, Violant d'Arenós, que el traí en la seua senectut.
En la segona part de la seuas intervenció se centrà més específicament en l'eixamplament i embelliment de la vila de Gandia, que realitzà Alfons el Vell: les muralles, el palau ducal, la seu, el convent de Sant Jeroni, les obres hidràuliques...


Finalment s'establí un interessant col.loqui entre els assistents, que omplien la sala, i els membres de la taula.


Adjuntem l'àudio de la conferència i les projeccions il.lustratives que emprà l'orador.

Àlbum gràficÀlbum gràfic
Subscripcions del CEIC Alfons el VellSubscripcions

Novetats editorials

Anuari del CEIC Alfons el Vell, número 5

Quadern Comarcal núm. 28. Salvador García García Panxa Verda: mestre i guitarrista.

 


 

 

Edicions de lliure accés

Alfons

Alfons el Vell, Duc Reial de Gandia (1342-1372)

corona borgiana
Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc (1510-1412)

 


localització CEIC Alfons el Vell