Vídeo promocional del XVII Homenatge a la Paraula
“ENTRE SOL I TEMPESTES... ¡QUE NO PARE LA PLUJA!"

 

Vídeo promocional del Mapa Naturalista de la Safor

 


Dos detalls de la pintura de J. Costa

Presentació de la pintura 'La casa d'Emmaús' de Joan Costa

Amb la presència de més de 200 assistents, el dia 4 de novembre de 2008 s’ha presentat a l’església de l’Escola Pia de Gandia, on s’ha instal·lat, la pintura “La casa d’Emmaús”, oli sobre llenç de 420 x 220 cm. El tema es basa en el relat evangèlic de l’encontre de Jesús Ressuscitat amb uns deixebles i com el van reconéixer al partir el pa.

L’acte, que comptà amb la col.laboració del CEIC Alfons el Vell, s’inicià am la intervenció d’Enric Ferrer Solivares, el qual explicà alguns aspectes de la configuració simbòlica de l’obra, tot remarcant-ne la complexitat i els referents extrapictòrics.

A continuació l’autor va situar la seua obra en el context de la tradició pictòrica i assenyalà els aspectes que la fan diferent, com la introducció de l’escenari –una alqueria valenciana-, i la representació de construccions a mig fer, amb grues i andamis, símbols de l’avarícia humana i de la destrucció del paisatge tradicional.
“La casa d’Emmaús” completa el programa pictòric instal·lat en l’esmentada església: passió, mort i ressurrecció de Jesucrist, des d’una perspectiva eucarística.

> portada

Àlbum gràficÀlbum gràfic
Subscripcions del CEIC Alfons el VellSubscripcions

Novetats editorials

Anuari del CEIC Alfons el Vell, número 5

Quadern Comarcal núm. 28. Salvador García García Panxa Verda: mestre i guitarrista.

 


 

 

Edicions de lliure accés

Alfons

Alfons el Vell, Duc Reial de Gandia (1342-1372)

corona borgiana
Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc (1510-1412)

 


localització CEIC Alfons el Vell