Vídeo promocional del XVII Homenatge a la Paraula
“ENTRE SOL I TEMPESTES... ¡QUE NO PARE LA PLUJA!"

 

Vídeo promocional del Mapa Naturalista de la Safor

 


S'ha presentat el llibre "Processos de canvi sociolingüístic a Gandia i la Safor", de Josep Alandete. Febrer de 2009.

La presentació del llibre tingué lloc a la Casa de Cultura MGQ de Gandia, passat dia 13 de febrer i comptà amb gran afluència de públic.

Inicialment la presentació estava prevista a càrrec del sociolingüista Toni Mollà, qui a cuasa d'una malaltia no hi pogué assistir. Al seu lloc Gabriel Garcia Frasquet i el mateix autor del llibre Josep Alandete, encetaren una interessant xerrada sobre l'estat de la llengua a la comarca de la Safor i a Gandia.

Al llarg de més d'un hora i mitja es féu un recorregut ple d'anèctodes del que havia estat l'evolució en l'ús de la llengua a casa nostra des d'els anys 60-70 cap ací.

Imatges i arxius d'audio de la presentació del llibre

Sinopsi del llibre:

L'autor hi reflexiona, des del punt de vista d'observador participant, sobre els canvis experimentats en la llengua d'ús familiar dels gandians des dels 50 fins a l'actualitat i destaca el paper que els saforencs amb lleialtat activa han tingut en la revernacularització del valencià entre nosaltres. L'estudi consta de dues parts. En la primera es desplega una visió diacrònica on s'analitzen les fites més decisives d'eixos processos. En la segona part, s'incorpora un annex on s'analitzen alguns testimonis escrits de principis del 70, s'interpreten dades d'una recerca sobre la població escolar realitzada el 1978 i del padró municipal d'habitants del 86; per finalitzar, l'autor analitza el paper que l'escola ha tingut en l'esdevenir del procés i es fa una xicoteta mostra sobre l'ús del valencià a hores d'ara en alguns àmbits d'ús formals.

Àlbum gràficÀlbum gràfic
Subscripcions del CEIC Alfons el VellSubscripcions

Novetats editorials

Anuari del CEIC Alfons el Vell, número 5

Quadern Comarcal núm. 28. Salvador García García Panxa Verda: mestre i guitarrista.

 


 

 

Edicions de lliure accés

Alfons

Alfons el Vell, Duc Reial de Gandia (1342-1372)

corona borgiana
Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc (1510-1412)

 


localització CEIC Alfons el Vell