Vídeo promocional del XVII Homenatge a la Paraula
“ENTRE SOL I TEMPESTES... ¡QUE NO PARE LA PLUJA!"

 

Vídeo promocional del Mapa Naturalista de la Safor

 


Amb el final de l'estiu... noves lectures del CEIC al vostre abast

En breu el CEIC Alfons el Vell farà la presentació de dues noves publicacions:

 

El Tio de la Porra, el personatge més conegut i emblemàtic de la Fira i Festes de Gandia, tindrà ben aviat un acurat estudi a càrrec de l'historiador  Josep J. Coll. S'aporten interessants informacions i curiositats que ens ajudaran a entendre les peculiaritats del personatge, les seues arrels i la seua evolució.

perfectwatches.me

El Tio de la Porra. Josep Joan Coll. Quaderns Comarcals, núm. 22. 144 pàgines color.

 

Per altra banda, el riu Serpis, també tindrà en breu un estudi detallat a càrrec de la professora de l'UPV Virginia Garófano, que, amb l'ajuda de Rafael Delgado i Francisco Martínez Capel, ha el·laborat un llibre rigorós i ben documentada sobre el principal riu de la comarca de la Safor.

El  treball pretén ser una  aportació al coneixement sobre l’estat de conservació de la vegetació de ribera en el tram del riu Serpis comprés entre l’embassament de Beniarrés i la seua desembocadura en el mar. S’hi presenta un diagnòstic ecològic de les riberes i s’analitza l’evolució històrica dels cabals així com la seua influència sobre les comunitats vegetals de ribera. Finalment, s’apunten una sèrie de propostes per a la gestió de l’aigua i per a l’establiment d’un règim ambiental de cabals, que permeta conservar i regenerar les riberes, un patrimoni natural que és de tots i que entre tots hem de cuidar per a les generacions futures.

Les riberes del Serpis. Gestió de l'aigua per a la seua conservació. Virginia Garófano et alii. Col·lecció Alfons el Vell, núm. 61. Edició a color

Àlbum gràficÀlbum gràfic
Subscripcions del CEIC Alfons el VellSubscripcions

Novetats editorials

Anuari del CEIC Alfons el Vell, número 5

Quadern Comarcal núm. 28. Salvador García García Panxa Verda: mestre i guitarrista.

 


 

 

Edicions de lliure accés

Alfons

Alfons el Vell, Duc Reial de Gandia (1342-1372)

corona borgiana
Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc (1510-1412)

 


localització CEIC Alfons el Vell