Vídeo promocional del XVII Homenatge a la Paraula
“ENTRE SOL I TEMPESTES... ¡QUE NO PARE LA PLUJA!"

 

Vídeo promocional del Mapa Naturalista de la Safor

 


Presentació de "La concentració industrial a les Comarques Centrals Valencianes", un interessant estudi microeconòmic de Lluís Miret i Maria del Val Segarra. [07.01.11]

El passat dia 12 de gener tingué lloc la presentació d'aquest estudi, fonamental per a entendre la trajectòria industrial de les CCV.

where buy panerai replica watches in uk?

S'ha publicat en format digital, dins la col·lecció Dossiers digitals, n. 3.

A l'acte hi intervingueren Ramon Soler, president de ATEVAL, la Vall d'Albaida, i Néstor Novell, director del Gabinet de Polítiques de Prosperitat i Empresa de l'Ajuntament de Gandia, a banda dels autors Lluís Miret i Maria del Val Segarra Oña.

>> Veure reportatge de la presentació de l'estudi

Sinopsi del treball

El nivell de vida, els salaris o la riquesa d’un país estan en funció de la competitivitat de les seues empreses. La competitivitat empresarial és com una gran caixa negra difícil d’explicar. Influeixen múltiples factors a l’hora de determinar la competitivitat. Ara bé, de manera cada vegada més clara i estudiada, sembla que el territori i la localització juguen un paper clau en la competitivitat. Pot semblar una contradicció en una etapa de globalització econòmica, però, des dels anys noranta, múltiples branques econòmiques focalitzen els seus estudis sobre competitivitat en característiques territorials, tot donant lloc a conceptes tan populars com els “clusters” o els “districtes industrials”.

En aquest treball s’analitza el nivell de concentració econòmica que presenten diferents sectors dins de les Comarques Centrals Valencianes, alhora que es planteja una divisió territorial alternativa basada en mercats locals de treball.

 

Àlbum gràficÀlbum gràfic
Subscripcions del CEIC Alfons el VellSubscripcions

Novetats editorials

Anuari del CEIC Alfons el Vell, número 5

Quadern Comarcal núm. 28. Salvador García García Panxa Verda: mestre i guitarrista.

 


 

 

Edicions de lliure accés

Alfons

Alfons el Vell, Duc Reial de Gandia (1342-1372)

corona borgiana
Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc (1510-1412)

 


localització CEIC Alfons el Vell